Gy.I.K

Tesi keretein belül futást fel lehet venni? Működik még a futóklub?
igen, lehet, sajnos most nem működik.
Amennyiben testnevelési felmentést szeretnék kérni, mik a teendőim?
a dokumentumok közül le kell tölteni a felmentési nyomtatványt, kitölteni és leadni a testnevelési csoport vezetőjének.
Szeretnék kézilabdázni. Van-e esély arra, hogy bekerüljek egy csapatba? Létezik-e egyáltalán női kézilabda csapat?
szia, sajnos az egyetemnek nincs női kézilabda csapata.
Érdeklődni szeretnék hogy agráron van-e úszás választható testnevelési tárgyként? (ha igen ingyenes-e vagy fizetős?)
van, fizetős
Néptáncolok egy nem debreceni egyesületben, heti rendszerességgel vannak tréningek és különböző rendezvényekre járunk. Azt szeretném megkérdezni, hogy van-e esélyem arra, hogy elfogadják tesnevelés félévnek az ottani testmozgást? Köszönöm!
természetesen van, a dokumentumok közül kell kitölteni és leadni a testnevelés felmentési nyomtatványt.
Hallgatók számára elérhető kedvezményes sportuszoda bérlet?
A fizetős testnevelésnél a kiváltott jegy csak a testnevelés idejére szól?
csak diákjegyet tudsz kedvezményezen vásárolni, és igen, csak a tanórára szól.
Affelől érdeklődnék, hogy a 2012/13-as tanévben lesz-e lehetőség női labdarúgás testnevelésóraként történő felvételére? (TEK)
az agráron van ilyen kurzus.
A sportkérdőívben a "Mi volt a legmagasabb szint, amin űzted a sportágat?" kérdésre úgy érzem nem tudok megfelelő választ adni (a lenyíló listából). Tájfutásban nincsenek ilyen szintek, pl. NB1. Azonban európabajnoki helyezésem is van, így nem szívesen írnám be a hobby szintet (és nem találok "egyéb-óhaj-sóhaj mezőt, ahova ezt a problémámat írhatnám.) Mi ilyenkor a teendő?
a listában szereplő legmagasabb szintet jelöld be.
Elsőéves leszek szeptembertől, és érdekelne, hogy az egyetemnek van-e női kosárlabda csapata?
van, a deacsport.hu honlapon találsz róluk információt.
Szeretném használni a teniszpályát, valamint a falat. Mikor tehetem ezt meg?
a DEAc pályán a tenisz irodában érdeklődj a szabad időpontok felől.
Van arra lehetőség hogy kezdőként bekerüljek valamilyenfajta tenisz csapatba? És ha igen akkor kinél érdeklődhetnék?
a DEAC pályán a tenisz irodában érdeklődj, kezdőként egyébként nem sok esélyed van, de ha lelkesen csinálod bbekerülhetsz bármelyik csapatba.
Arról szeretnék érdeklődni, hogy Hungarofit próbán pár pont kellett volna a 200-hoz és azt mondták pénteken menjek vissza az egyik gyakorlatot megismételni, mégis megkaptam az aláírást, akkor ugye nem kell mennem ?
ha megvan az aláírás nem, de az oktatóval egyeztess.
Érdeklődni szeretnék, hogy a Hungarofit próbát OEC-eseknek hol kell idén megcsinálni (nem találok róla információt)? :)
Sajnos én sem tudom, az OEC sportközpontban érdeklődj.
A kérdésem az lenne, hogy a honlapon belül hol lehet jelentkezni a Hungarofit felmérésre? Köszönöm!
Az oktatónál kell a meghírdetett időpontokban.
Elnézésüket kérem a zavarásért. Megtisztelő segítségüket szeretném kérni két, elsőre talán kissé együgyűnek tűnhető kérdésben. Sajnos már rég nem jártam az Önök sporttelepén, egészen a mai napig, és nagyon tetszett a pálya minősé, felszereltsége és különösen a pálya végén levő "konditerem" :-)

Az egyik kérdésem arra vonatkozna, hogy mikor van nyitva a pálya ill. mikor látogatható? Egy héten 3-4 alkalommal (H-Sz-P-V) járok be úszni Debrecenbe. Az egyik pályán edző srác azt mondja, hogy reggel 8-kor nyit a pálya, azonban azt nem tudom, hogy a hétvégén mikor.

A másik kérdésem az lenne, hogy a salakpályán egy 400 méteres körről mikor tudunk beszélni? Az is 400 méter, ha azt a legbelső íven futja az ember? Sajnos én balmazújvárosi vagyok, és ugyan évek óta futok itt helyben, egy faluszéli focipályán, de a pontos távokkal nem vagyok tisztában. Az újvárosi pályára a gyepmesterek azt mondják, hogy az 300 méter, viszont ma az Önök pályáján egy kört annyi idő alatt futottam, mint itthon, a füves (és amúgy elég gazos, gyomos) focipályán, így most eléggé megkavarodtam. Vélhetően a válasz a pályaminőségben keresendő.

Megtisztelő segítségüket előre is köszönöm.

Üdvözlettel és tisztelettel, László

(sajnos sem a DEAC sem pedig az unidebes e-mail címek nem "élenk", ezért tettem fel itt a kérdést)
Kedves László! A DEAC pálya nyitvatartása időszakonként változik, ezért javaslom megkérdezni a biztonsági őrt, de hétvégén is nyitva van már reggel 8:00-kor. A futópályák belső sávja is megvan a 400 méter, 300 méter azért sem lehetne, mert a nagypályás focipályák kerülete kb 300 m.
TEK hallgatóknak hová kell menniük Hungarofit próbára? Az időpontok fent vannak, de a helyszín nincs...
az órarendben kiírt helyszínekre.
A Békás tó körüli futóversenyről készült képek ide lesznek feltöltve??
amint megkapjuk a képeket, természetesen feltöltjük ide is. P.Tibi
Érdeklődnék, hogy ha röplabdázni szeretnénk, van-e mód arra alkalmas tornatermet foglalni, és ha igen azt kinél kell?
a TEK tornatermet el lehet kérni szabad időpontokban. Ezügyben Lenténé Andrea tud segíteni, akit a TEK tornateremben talál meg. Pöszmet Tibor
Érdeklődni szeretnék, hogy a sport ösztöndíj az egyszeri összeg, vagy folyamatosan (6 hónap)?
folyamatos, viszont csak a félévben utalják,tehát 5 hónapig. P.Tibi
Hogyan, kinél lehet jelentkezni a TEK csapatába a DEK Kézilabda tornájára?
A TEK testnevelési központban tudnak felvilágosítást adni.
Az Egyetemi Futónap pontosan mikor lesz? Mert a Neptunban küldött üzenet szerint ápr. 5-én, a honlapon pedig máj. 9-et látok. Vagy lesz mindkét alkalommal?
április 5-én, a május 19-én milyen futónapot és pontosan hol lát?
A sportösztöndíj-pályázatok eredményei várhatóan mikor lesznek megtekinthetők?
fent vannak a honlapon, a dokumentumok menüpontban megtekinthetőek.
Érdeklődi szeretnék az iránt ,hogy a Debreceni Egyetemen miért nem szerveznek testépítéssel kapcsolatos versenyeket itt gondolok fekvenyomó stb versenyre?
Nagyon jó a felvetés, megnézem a lehetőségeket. Pöszmet Tibor
érdeklődnék, hogy a szakmai hét alatt lesz-e testnevelés óra megtartva???
természetesen.
A Sportösztöndíj elbírálásáról mikor várható eredmény?
Fent vannak a dokumentumok menüpont alatt megtekinthető.
Érdeklődnék, hogy a Matematika Intézet hátánál található betonos kispálya szabadon használható-e.
Amennyiben foglalni kell időpontot, biztosítanak-e világítást és milyen költséget kell állnia csapatoknak (egyetemistákról van szó)?
A TEK testnevelés csoportnál tudják lefoglalni,a költségekről is ott tudnak tájékoztatást adni,és meg tudják mondani,mely időpontokban szabad a pálya.
AZ lenne a kérdésem, hogy teljesítettem a testnevelés feltételeit, az indexemben be is van pecsételve a végére, hogy teljesítve a követelmény. De amikor kezdtem a 2006/07-es tanévben az egyetemet, akkor még nem volt rendszeresítve a neptunon való felvétel, itt az oecen nálunk még emlékszem iratkozni kellett a tanszéken. Arra szeretnék ezzel kijukadni, hogy nem baj e ha az indexemben szépen teljesítve van minden félév tesi ami kell, de a neptunban nincs felvéve. Nem e lesz probléma a diplomaszerzés szempontjából, mert az indexben rendben van minden, le is vannak zárva a dolgok, de neptunon nincs annyi félévem felvéve a fent ecseteltek miatt!
Tudomásom szerint a neptun rendszer a mérvadó, mindenképpen egyeztessen az OEC Testnevelési Központ vezetőjével, Varga Katával.
A sportösztöndíj elnyerésére akkor is van esélyem,ha még csak 1 lezárt félévem van (most kezdtem a második félévet), vagy nem érdemes pályáznom?
A szabályzatban nincs kikötés az eddig teljesített félévekre vonatkozóan.
Felvettem a teniszt de a helyszínhez csak annyi van írva hogy: DEAC Sporttelep. Ilyenkor hol kell gyülekezni vagy esetleg átöltözni ?
az pálya előtt megtalál a tanár
Az október 31-én tartandó órát okt 29-én szombaton lesz megtartva????
nem
Ha eddig nincs hiányzásom tesi óráról, szükséges-e az aerobik sportnap, hogy meg legyen a kötelező 10 alkalom, mivel nem tudom, hogy okt. 31-én lesz-e óra?
Az oktatót kérdezd meg, elméletileg meglesz a 10 alkalom minden kurzuson!
Regisztráltam az aerobic napra és attól tartok, hogy a nevem végéről lemaradt a "h" betű. Ki akartam javítani, de a rendszer azt írta ki, hogy valamilyen kóddal lehet belépni, amit az e-mail címemre kaptam, viszont én semmilyen visszaigazoló levelet nem kaptam a regisztrációmról. Ebben az esetben is mehetek az aerobic napra?
Természetesen!
Ha valaki mégsem tud elmenni az Aerobic Nap keretén belül szervezett Tae-bo-ra,de lenne helyette más,aki nem regisztrált,az megoldható?
Természetesen megoldható, ha nincsenek ott a regisztráltak, abban az esetben bekerülhetsz a helyükre, de így sem biztos egyáltalán a részvételed!
Kaptam levelet, hogy sikeresen beregisztáltam a CSAPATOM a Tae-bora. De a regisztrációnál semmilyen csapatról nem volt szó, miért írták ezt?egyénibe szeretnék indulni.
Valószinűleg a rendszer hibája ez is, természetesen a Tae-bora nem csapatot kellett nevezni! (Pöszmet Tibor)
Mikorra várhat a sportösztöndíj lista h kik kapnak majd sportösztöndíjat??
a jövő héten megszületnek legkésőbb!
Sajnos nem tudok új regisztrációt létrehozni az aerobik napra. Ez azt jelenti, hogy nem vehetek részt a rendezvényen? :(
Igen, betelt a létszám!
A sport.egyetemtér.hu honlapon regisztrálni akartam az Aerobic Napra de a sportág kiválasztásánál csak a Tae-bo és a Spirals érhető el. Ez miért van?? Már csak azokra lehet regisztrálni??
Valószinűleg igen! A többi kurzus betelt.
Csak regisztrációval lehet részt venni az aerobik napon?
Igen!
Mi történik, ha többször hiányzok tesiről, mint megengedett? Értem, hogy nem teljesített lesz a félév, de kell fizetnem vagy ilyesmi?
Természetesen nem lesz teljesített a féléved, nem kell fizetned, mivel az Egyetemi szabályzat szerint csak a nem teljesített kreditekért kell fizetni, a testnevelés azonban 0 kredites tárgy. (Pöszmet Tibor)
Kérdésem: az okt. 26.-ai egyetemi aerobic napra ha feliratkozom elfogadtathatom teljes félévnek is, mert ezt a választási lehetőséget is megengedi vagy csak egy tesi órának? Köszi.
Természetesen csak egy órának fogják az oktatók elfogadni, sajnos ez a rendszer hibája, dolgozunk egy új regisztrációs rendszeren. (Pöszmet Tibor)
A sportösztöndíjakról mikor és milyen formában kapunk információt?!
A honlapon is fent lesz, illetve értesítést is fogtok róla kapni! Sajnos az időpontját még nem tudom, remélem minél hamrabb! (Pöszmet Tibor)
A kérdésem annyi lenne,hogy a sportösztöndíj elbírálásáról elméletileg ezen az oldalon kapunk tájékoztatást,és ez mikor illetve milyen formában fog megtörténni?!
Valóban itt is meg fog jelenni az eredménye a sportösztöndíjnak, a testnevelés / sportösztöndíj menüpontban fog megjelenni, az időpontjáról sajnos még nincs információm, remélem minél hamarabb! (Pöszmet Tibor)
nemlehetne fociban az u13at ésaz u15 öt szétvenni ? Egy nagyapa
melyik edzőkről van szó? továbbítjuk nekik a kérést!
Hogyan tudom törölni a jeletnkezésemet?
Illetve ha két visszaigazolást kaptam, akkor két személynek veszik a regisztációt ugyanarra a programra?
A létező regisztráció módosításánál. Igen, két jelentkezésnek veszi a rendszer, de az oktatónak valószinűleg fel fog tünni a duplázódás!
A sportregisztráció menüpont alatt lehet beregisztrálni az egyetemi aerobic napra? Próbálkoztam többször, de nem sikerült.
Igen! Már működnie kell!
Hol lehet jelentkezni az egyetemi aerobik napra a neten?
A sport.egyetemter.hu honlapon! Pöszmet Tibor
Szeretnék az okt.26-ai zumba órára regisztrálni, de azt írja ki a rendszer hogy az oldal nem elérhető. Ez csak nálam van így vagy erre a programra még nem lehet regisztrálni? És akkor mikortól lehet?
Előre is köszönöm a segítséget!
Már működnie kell! Elnézést a technikai poroblémáért!
Üdv
Mikor és hová lesznek még túrák ebben a félévben?
Legközelebb nov. 19-én megyünk a Szádelői völgybe. Előtte 1-2 héttel hírdetjük majd. Utána még 1 túra lesz vhol a Zemplénbe vagy a Bükkbe. Idejét még nem tudom. (Török Zsolt)
Szia! Nekem az lenne a kérdésem, hogy az Aerobic Napra hol lehetne regisztrálni, mert nekem a sportregisztráció fület nem nyitja meg, és más gépről se sikerül? A választ előre is köszönöm!
A sport.egyetemter.hu honlapon! A sportregisztráció menüpont egyenlőre nem aktív, a felület fejlesztése folyamatban van! Pöszmet Tibor
Hogyan tudok regisztrálni az aerobic napra? A sportregisztrációs fül nem működik nekem. Köszönöm.
A sportregisztrációs menüpont egyenlőre nem aktív, mert egy új felületet szeretnénk arra is fejleszteni, addig a sport.egyetemter.hu oldalon tudtok regisztrálni, illetve ahogy a plakátokon, versenykiírásokon szerepel! Pöszmet Tibor