Gy.I.K

A tesnevelés órák a második félévben az AGTC-n hanyadikától kezdődnek?
február 18-tól. P.T.
Van az egyetemen esti órákban aerobic edzés, melyet olyan hallgató is igénybe vehet, aki nem mint testnevelésóra akar teljesíteni.Előre is köszönöm a segítséget
A testnevelés órákra is be lehet járni, amennyiben van szabad kapacitás, az oktatóval egyeztess. P.T.
Amennyiben valaki nem teljesítette a megadott időpontokban a hungarofit felmérést agtc-ben, annak van még valamikor lehetősége rá?
Más centrumokban is teljesítheted az itt megadott időpontokban. P.T.
Buzánszky kupa harmadosztályában (div III.) elért 1. helyezés felmentést ad egy félév testnevelés alól?

Az ügyrend szerint: ""Első 3 helyezés megszerzése egész féléven vagy tanéven keresztül tartó egyetemi bajnokság esetében, egyéb esetben max. 5 alkalom fogadható el, amely nem vonható össze a tanrendi órákkal."
Sajnos nem, ahogy az ügyrendben is szerepel, 5 alkalmat igazol, amit tesiórával nem vonhatsz össze, de más egyetemi sportrendezvénnyel igen. P.T.
Harmadéves Agráros hallgató vagyok és kemoterápoiát kapok, el vagyok tiltva a mozgástól. E miatt nem tudtam befejezni a második féléves testnevelésemet. Az lenne a kérdésem, hogy lehet e felmentést kérni a második féléves testnevelés alól. Novemberben államvizsgázok és nem szeretnék e miatt csúszni. Köszönöm
Természetesen, egyeztess a testnevelési csoportvezetővel. P.T.
Ha nem voltam még hungarofit felmérésen tüdőgyulladás miatt ( a fitness terem leigazolta féléves jelenlétem ) mikor mehetek?
A főoldalon megadott időpontokban. P.T.
Az lenne a kérdésem, hogy hungarofit próbára hová kell menni?
A próbát hirdető centrum elérhetőségében, a centrumok elérhetőségeit a honlapon megtalálod! P.T.
Tesi órát szeretnék pótolni,és az lenne a kérdésem ha az óra rendben ha index aláírás van megadva akkor arra nem mehettek be tesizni?
nem, akkor nem lehet testnevelés órát pótolni, csak a pótlásra kiírt időpontokban! P.T.
A hunbgarofit próbára előre kell bejelentkezni? Ha igen, akkor hol és mikor? Előre is köszönöm!
Nem. P.T.
A hunbgarofit próbára előre kell bejelentkezni? Ha igen, akkor hol és mikor? Előre is köszönöm!
Nem.
A Hungarofit próbálval kapcsolatban hol találok információkat?
A főoldalon.
Hungarofit felmérést azoknak akik fizetős tesin voltak hol és mikor lehet pótolni?
A főoldalon megadott időpontokban és helyszíneken. P.T.
Működik még az egyetemi úszóklub, és ha igen hol lehet jelentkezni?
A következő félévtől szeretné a Hallgatói Sportiroda újraindítani, ezügyben jelenleg is folynak a tárgyalások, a konkrétumokról Neptunon küldünk információt. Pöszmet Tibor
Az lenne a kérdésem, hogy testnevelést hányszor lehet felvenni, mert eddig 2-szer felvettem és először nem volt megadva hogy hova és mikor kell menni (2011/2012 2.félév amerikaifoci) és ebben a félévben pedig sajnos mint később kiderült rossz helyre vettem fel ezért nem sikerült teljesíteni. Valamilyen módon feltudom-e venni a tenevelést még 2-szer?
A választ előre is köszönöm.
Bármennyiszer, csak teljesítsd a tantervedben szereplő félévet. P.T.
A fizetős testneveést választók mikor pótolhatják a hungarofit előírásokat és hol?
A fizetős testneveséses jelenléti ívek beérkeztek e már? Előre is köszönöm!
A jelenlétik beérkeztek, a hungarofit alkalmakat a főoldalon megtalálod. P.T.
A Hungarofit felmérésre általam választott időpontban kell menni, amelyek az órarendben vannak megadva? Sehol sem szerepel, hogy pontosan hova kell menni.
A hírdető centrum elérhetősége a honlapon megtalálható. P.T.
Felvettem a fizetős testépítést idén tesinek, de nem tudom megcsinálni a Hungarofit felmérést sérülés miatt. Ha nem szerzem meg az aláírást most felvehetem még máskor is a tesit vagy lesz ennek valamilyen következménye? A tárgy 0 kredites ezért kredit bírságot nem tudom, hogy kell-e fizetni vagy jár-e valamilyen szankcióval?
Jelezd az oktatónak.
Azt szeretném kérdezni, hogy a megadott időpontok közül mindegy mikor megyek el a Hunarofitre, vagy jelentkezni kell rá, és ha kell, akkor hogyan. Ja és aláírásért is mennem kell?
Nem kell jelentkezni rá.
A testnevelés aloli felmentésnél csak szakorvosi igazolást fogadnak el? A háziorvosi igazolás nemjó?
csak a testnevelés ügyrendben szereplő igazolásokat tudjuk elfogadni.
Hol lehet letölteni a testnevelés alól való felmentés lehetőségeit? Konkrétan hol?
Konkrétan: http://www.sport.unideb.hu/?p=files&id=18
Azt szeretném kérdezni, hogy idén mikor lesznek sínapok? Teljesen kezdők is mehetnek? Köszönöm!
Neptunban küldünk értesítést, természetesen kezdők is jelentkezhetnek. P.T.
Tisztelt Illetékes(ek)!

Egy problémával fordulnék Önökhöz, melyre a honlapon nem találtam választ, több e-mail címre írtam, de senki nem válaszolt... Miután korábbi két kartörésem rosszul gyógyult, az akkori kezelőorvosok eltiltottak a fekvőtámaszoktól, kötélmászástól és medicinlabdától, viszont minden mást teljesen normálisan csinálhatok. Ehhez mérten nem kértem egyelőre erről papírt (már általános iskolában és gimnáziumban is volt felmentésem végig minden hasonló gyakorlat alól), felvettem testnevelésnek a heti kétalkalmas külső szolgáltatós órákat (Aktív fitness) (nem tudom, hogy gond lehet-e, hogy nem kértem könnyített testnevelést).

A Hungarofit próba követelményeivel kapcsolatban volna tehát az a kérdésem (a fentiek miatt), hogy hogyan érjem el a 200 pontot, ha fekvőtámaszt és medicinlabdát nem csinálhatok? Hozzak igazolást, ha igen, honnan és hogyan kerül beszámításra? Pontosan akkor hány pontot kell majd teljesítenem és lehet-e bővebbet tudni a Hungarofitről (megtaláltam ugyan a táblázatot, mely a pontszámokról informál, de helyenként (pl. a beep tesztnél) nem értem, hogy mit jelentenek a számok pontosan)?
Hozz igazolást és egyeztess a felmérést végző tanárral. P.T.
Tisztelt Cím!
Azzal a kérdéssel fordulok Önökhöz, hogy Msc.-s hallgatóként ebben a félévben fizetős testnevelés órára járok, és érdeklődnék, hogy mikor kell a hungarofit mérést teljesítenem, erre milyen órák keretében tudok részt venni.
Válaszát előre is köszönöm!
A meghírdetett (neptun, főoldal) időpontokban és helyszíneken. P.Tibi
Van-e lehetőség tesnevelés órán kívül tekézni járni? (hobbiként, szabadidős sportként)Az oldalon nem találtam erre vonatkozó információt. Köszönöm!
Az egyetemnek nincs tekecsapata, de a Debreceni Tekecsapat nagyon szívesen vár mindenkit, a tekepályán megtalálod az elérhetőségüket. Pöszmet Tibor
Érdeklődnék hogy aki nem tudja teljesíteni a tárgyat 3 tárgyfelvételen belül annak mit kell tennie, kérvényt kell benyújtania, vagy a neptun engedi a 4. ill 5. tárgyfelvé telt ebben az esetben?
engedi.
Érdeklődnék hogy aki nem tudja teljesíteni a tárgyat 3 tárgyfelvételen belül annak mit kell tennie, kérvényt kell benyújtania, vagy a neptun engedi a 4. ill 5. tárgyfelvé telt ebben az esetben?
Engedi a neptun. P.T.
A Lente Andrea tanárnő által tartott délutáni órák (zumba, aerobik stb) fizetősek? Ha igen mennyibe kerül egy óra és hol kell jelentkezni rá? Előre is köszönöm.
Tanárnőnél kellene személyesen érdeklődni, az elérhetőségét a honlapon megtalálod. P.T.
A közelmúltban költöztünk a DEAC-pálya közelébe. Már nagyon nem vagyunk egyetemista-korúak, de szeretnénk néha eljárni futni. Kérdésem: mikor és milyen feltételekkel lehet a 400-m-es salakpályán egy kivülálló házaspárnak futni? Kell valahol regisztráltatni, fizetni vagy csak egyszerűen felveszi az ember a tornacipőt, és irány a pálya? Köszönöm a megtisztelő válaszukat!
Csak tornacipő és irány a pálya, jó sportolást :) P.T.
A Deacon lévő teniszpálya bérlése (szabad/fedett) egyetemi hallgatóknak mennyibe kerül, vagy milyen elérhetőségen kérdezhetem meg?
A +36 70/3725005-es számon és a helyszínen érdeklődj a pályabeosztásról és az árakról is. P.T.
A Deacon lévő teniszpálya bérlése (szabad/fedett) egyetemi hallgatóknak mennyibe kerül, vagy milyen elérhetőségen kérdezhetem meg?
A +36 70/3725005-es telefonszámon, vagy a helyszínen tudnak bővebb felvilágosítást adni az árakról és az időpontokról is. P.Tibi
Mi a teendő ha felvettem egy fizetős órát ami csak egy adott időpontban van, (voltam már 2 alkalommal),és időközben kiderül, hogy nem tudok bejárni, mit lehet tenni? Át lehet e vinni a következő félévre?
sajnos nem lehet átvinni a 2 alkalmat a következő félévre. P.T.
Az egyetemi kötelező testnevelés órákon kívül milyen fizetős órákra lehet járni? Elvileg van itt ilyen menü, de sajnos nem lehet megnyitni.Előre is köszönöm!
http://www.sport.unideb.hu/testnev
Elsőéves PhD hallgató vagyok és érdeklődni szeretnék, hogy van-e kosarazási lehetőség az egyetemen, vagy egy csapathoz csatlakozni. Köszönöm
a DEAC csapataihoz lehet járni, az OEC-en szoktak lenni az edzések.
Érdeklődnék, hogy a okt.15.-én (hétfőn) tartandó sportesemények hogy számítanak be a felvett testnevelés órába? Mert felvettem a tai-boo-t illetve a zumbat. Ez 2 testnevelés alkalomnak tudható be vagy csak 1-nek? Köszönöm!
2nek
A Deacon lévő teniszpályák fizetősek? Esetleg hallgatóknak nem ingyenes?
fizetősek, hallgatóknak délelőtt kedvezményes, bővebb felvilágosítást a Tenisz irodában tudnak adni.
Az lenne a kérdésem, hogy fizetős testnevelésnél (fitness terem) mennyi a megengedett hiányzás? Pótolni esetleg lehet-e valamilyen módön? Előre is köszönöm a választ!
lehet pótolni egyetemi sportrendezvényekkel és a terem által meghatározott időpontokban is.
Sziasztok! Én Agráros vagyok. Sportöszöndíjat szeretnék igényelni. Kérdés: A Debreceni Egyetemen kinek kell címezni az edzői értékelést ill. nekünk mikor lesz ez a Hungarofit felmérés?
Köszönöm!
Szia! Csak ki kell tölteni, nem kell címezni, a hungarofitet a testnevelést felvetteknek kell teljesíteni a félév végén. (a spotösztöndíjhoz nem kell..)
A deac-os teniszpályákra az egyetemi hallgatók mehetnek ingyen vagy minden esetben fizetni kell a pályahasználatáért?
minden esetben fizetni kell a pályákért, délelőtt kedvezményes a bérleti díja.
Ha én Megye 1-be focizok, akkor nekem meglehet pályázni a sportösztöndíjat, vagy minimum NB III. kell? Továbbá pl. a www.szabolcsfoci.hu-ról kinyomtatott jegyzőkönyvet is elfogadják?
meg lehet pályázni, de valószinűleg nem kapod meg, és a szakszövetség jegyzőkönyvét fogadják el, sajnos azt a jegyzőkönyvet nem ismerem.
Ha már teljesítettem a 3 félév kötelező testnevelést, vehetek fel továbbra is tesi órát a neptunban? Szóval nem gond ha 4 (esetleg több) félév tesit teljesítek?
sajnos a neptun rendszer nem enged több testnevelést felvenni.
azt szeretném kérdezni hogy én járok edzésre egy egyesülethez és azzal le lehet-e igazolni a testnevelést és ha igen akkor hogyan tudom?
le lehet, de ez a sportágtól és a szinttől és az edzések számától is függ, a nyomtatvány a dokumentumoknál megtalálható.
Érdeklődni szeretnék, hogy a Hungarofit vizsgát kiknek kell teljesíteni?
mindenkinek, aki testnevelést vett fel, aki szolgáltatóknál vette fel a tesit, neki a minimum szint is kötelező.
Aki sportösztöndíjra szeretne pályázni, annak a versenysport kurzust fel kell vennie a Neptunban?
nem
Érdeklődnék, hogy van-e az egyetemnek konditerme és ha igen, akkor agráros levelezősök is igénybe vehetik-e és milyen feltételekkel. Köszi
az egyetemnek nincs külön konditerme, de az agráron van a Sportcsarnokban, azt igénybe veheted, a feltételekről a terem portáján érdeklődj.
Érdeklődnék, hogy Kerékpározás (országúti) sportágot fel lehet-e venni? Esetleg indul ilyen kurzus testnevelésen? Előre is köszönöm!
sajnos nem szokott ilyen kurzus indulni.
Agrár tanuló vagyok és nem látom a testnevelés SI-001-es tárgykódú tárgyat valamint csoporttársam sem látja a neptun rendszerben. Kihez kell ezzel a problémával fordulnom? Köszönöm!
állítsátok be a minden intézményi tárgyat
Azt szeretném megkérdezni, hogy a tantárgyelfogadási kérelemre vonatkozó formanyomtatványt hol tudom letölteni, mert a dokumentumok között nem találom.Előre is köszi a választ!
a Tanulmányi OSztályon kérj, ők intézik a tárgyak elfogadását.
Vannak fizetős tesik, amiknél heti 2 alkalom kötelező. Azt kérdezném, hogy ez a lovaglásra is vonatkozik, vagy csak a fitnessre?
a lovaglásra is vonatkozik.
Vannak fizetős tesik, amiknél heti 2 alkalom kötelező. Azt kérdezném, hogy ez a lovaglásra is vonatkozik, vagy csak a fitnessre?
a lovaglásra is vonatkozik.
Kérdezni szeretném, ha az Aktiv Fitnessben vettem fel a tesit fizetős kurzusként(TES-fizetős-fitness-Aktiv), akkor mindegy melyik időpontban megyek heti kétszer tornázni??
A terem által meghatározott időpontokban.