Ezüstérmes lett a Debreceni Egyetem futsal csapata a KEK-en!

2016. március 3. és 5. között került megrendezésre a VII. Kárpát-medencei Egyetemek Kupája (KEK). A tornán idén öt ország tizenhat csapata vett részt, és a kiváló hangulatú küzdelemből a Budapesti Műszaki Egyetem csapata jött ki győztesként. A KEK-kel párhuzamosan futó Alumni-kupán, amelyet a már az egyetemről kiöregedett egykori „KEK-esek” számára írtak ki, s szintén tizenhatos mezőny gyűlt össze, a csíkszeredai Imperial Wet diadalmaskodott. A rendezvényhez kapcsolódó, a Karácsfalvai Sztojka Sándor Görög Katolikus Líceum tanulói javára szervezett karitatív gyűjtés is eredményesen zárult, hiszen összesen több tucatnyi sportszert ajánlott fel a harminckét pályára lépő csapat.

Kárpátaljáról, Felvidékről, Erdélyből és Vajdaságból is érkezett csapat Budapestre hogy részt vegyen a VII. Kárpát-medencei Egyetemek Kupáján vagy az öregdiákok számára kiírt III. Alumni-kupán. Ez utóbbi sorozatot tavaly hívták életre, ugyanis egyre több olyan együttes jelentkezett, amelynek tagjai már elvégezték az egyetemet, így a KEK-en nem indulhattak, ám szerettek volna részesei maradni a rendezvénynek. Az első két Alumni mintegy társprogramként funkcionált, ám a harmadik már felnőtt a KEK mellé, s nemcsak azért, mert itt is tizenhat gárda – köztük kilenc erdélyi – nevezett, hanem színvonalában is. Az első négy helyezett közül végül három Erdélyt képviselte, a sorrend a következő lett: 1. Imperial Wet (Csíkszereda), 2. NSZK (Budapest), 3. Zsukások (Nagyvárad) 4. Dinami Malaria (Nagyvárad).

A KEK-en épp ellenkezőleg alakult az eloszlás, három magyar és egy erdélyi került a legjobb négybe, ráadásul az I. KEK, vagyis 2010. óta először határainkon belül maradt a trófea, ugyanis a tizenöt riválisát megelőzve a Budapesti Műszaki Egyetem diadalmaskodott – épp úgy, mint 2010-ben. A második a Debreceni Egyetem, a harmadik a Budapesti Corvinus Egytem, a negyedik, s ezzel a legjobb külföldi pedig a kolozsvári Góbék lett. A torna legjobb játékosának Weinmann Richárdot (BME), a legjobb kapusnak pedig Bálint Lehelt (Góbék) választották, a gólkirályi címet Kántor Tamás (Debrecen) érdemelte ki kilenc góllal.

„Egy sportesemény vagy futballmérkőzés nemcsak a sportról és a versenyről szól, a Kárpát-medencei Egyetemek Kupája pedig az átlagos mérkőzéseknél is többről – utalt a KEK határokat átívelő, közösségformáló szerepére a díjátadó ünnepség elején a játékosokhoz intézett beszédében a torna fővédnöke, Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár. – Az összetartozás érzését és hangulatát itt nem csak a saját csapatukban, a saját csapattársaikkal tapasztalhatják meg a fiatalok, hanem a rendezvény minden egyes résztvevőjével, akikkel – bár más-más országokban laknak – azonos a nyelvük és azonosak a gyökereik.”

Ahogy a korábbi években megszokottá vált, idén is eredményesen zárult a rendezvényhez kapcsolódó karitatív gyűjtés, melynek keretében idén a Karácsfalvai Sztojka Sándor Görög Katolikus Líceum diákjai számára ajánlott fel a harminckét pályára lépő csapat összesen több tucatnyi sporteszközt.

 A rendezvény honlapja: http://kek.elte.hu/

DELAB II.

Labdarúgás elmélete és gyakorlata

A kurzusra jelentkezett hallgatók – számukra a részvétel kötelező-mellett a téma iránt érdeklődőket is szívesen várjuk!

*2016. február 23.*

Szurkolói atrocitások okozta és egyéb okok miatt történt

stadionkatasztrófák.

Ea: Sándor Mihály-sportszakíró, történész, újságíró, tanár)

*2016. március 1.*

Szurkolói kultúra kialakulása külföldön és Magyarországon.

Ea: Sándor Mihály-sportszakíró, történész, újságíró, tanár

Junior Műkorcsolya és Jégtánc Világbajnokság Önkéntes toborzó

FELHÍVÁS

A Junior Műkorcsolya és Jégtánc Világbajnokság (2016. március 14-20.) Szervező Bizottsága felhívással fordul a sportot, a műkorcsolyát szerető, 15 év feletti fiatalokhoz.

Az Világbajnokság sikeres megrendezéséhez, szervezéséhez közel 60-80 önkéntes munkatárs közreműködésére számítunk, akik  már a versenyt megelőző előkészületekben is segítik az SZB munkáját.

Milyen előnyöket kínálunk a résztvevőknek?

 • lehetőséget szervezési tapasztalat szerzésére;
 • egy fantasztikus sportverseny élményét és részvételt;
 • ingyenes napi étkezés (beosztástól függően);
 • a VB logójával ellátott ruházat viselése
 • lehetőséget arra, hogy új, értékes embereket ismerjen meg és szerezzen új barátokat;
 • lehetőséget arra, hogy részese legyen az év egyik jelentős sporteseményének;

Milyen területeken számítunk önkénteseinkre?

A hostok/hostessek csoportjába:

 • a csarnokba való beléptetésnél közreműködő hostok/hostessek
 • szállodai információs hostok/hostessek
 • akkreditációs hostok/hostessek
 • egészségügyi/dopping vizsgálatnál közreműködő hostok/hostessek
 • rendezvény (VIP) hostok/hostessek
 • média információs hostok/hostessek
 • versenyirodát segítő hostok/hostessek
 • ceremóniáknál közreműködő hostok/hostessek

Mit kérünk a jelentkezőktől?

 • 15 év fölötti életkor;
 • elkötelezett, felelősségteljes hozzáállást, munkakedvet, kedvességet, problémamegoldó gondolkodást;
 • lehetőség szerint legalább egy idegen nyelv ismeretét;
 • legalább napi egy műszak teljesítését;
 • a rendelkezésre bocsátott ruházat viselését;
 • szálláslehetőségről, utazásról való önálló gondoskodást;
 • a hasonló irányú tapasztalat előnyt jelent

A jelentkezéseket írásban (név, elérhetőségek, nyelvtudás, életkor, mely terület(ek)re jelentkezik, stb.) várjuk az alábbi e-mail címre: milotai.zoltan@debrecenisportcentrum.hu

A tárgy mezőbe ezt írjátok: “műkorcsolya önkéntes”.

A jelentkezések beérkezésének határideje: 2016. március 1. 12:00 óra

DEK Floorball kupa fotók

floorball2floorball3floorball1

DEK futóverseny képek

20151104_16331520151104_16315820151104_16295320151104_16073020151104_16072420151104_16062820151104_16062220151104_160617